Over ons

Na jarenlang als loodgieter voor een werkgever te hebben gewerkt, besloten Henk en Tiny Bosma in de zomer van 1965 een loodgietersbedrijf te beginnen. Het kleine tweemansbedrijfje werd destijds gestart vanuit hun woonhuis aan de Tjepkemastraat in Heerenveen. Omdat het bedrijfje groeide en het huis te klein werd, werd een kleine werkplaats aan de Paul Krugerkade (nu Fedde Schurerplein) betrokken om later nogmaals te verhuizen naar de Gedempte Molenwijk.

Al snel bleek de werkplaats te klein zodat in 1969 een winkelpand op het adres ‘Achter de kerk 12′ werd gekocht. Op dit moment is Mexicaans restaurant El Pacho hier gevestigd. In deze periode kwam de op dat moment toekomstige eigenaar Luc Bosma op 17 jarige leeftijd als hulpmonteur in het bedrijf werken. Op deze manier leerde hij het vak van onder af aan. Zeven jaar later in 1986 nam hij het bedrijf van zijn ouders over.

Het winkelpand op adres ‘Achter de Kerk 12′ groeide in de loop der jaren altijd met zijn tijd mee. In die jaren werden de gangbare loodgieters werkzaamheden uitgevoerd zoals het aanleggen en repareren van gasleidingen, waterleidingen, dakdekkers werkzaamheden, sanitair en zinken goten vernieuwen. Door de economische voorspoed en door de vraag naar meer luxe werd zelf de showroom in het pand ‘Achter de Kerk’ te klein.

Door de groei van Heerenveen werd voor het verkeer het pand minder goed bereikbaar. Het was dan ook onvermijdelijk om op zoek te gaan naar een betere locatie. Na 25 jaar vanuit het centrum van Heerenveen onze klanten van dienst te zijn geweest werd in 1996 een prachtig bedrijfspand op het adres Heideburen 51 aangekocht. Bewust werd toen weer gekozen voor een locatie dicht in tegen het centrum van Heerenveen.

 

Het pand aan de Heideburen 51 heeft een oppervlakte van circa 600 vierkante meter (vier keer groter dan de vorige locatie). Het bestaande interieur van het pand werd geheel verwijderd om 10 weken later een schitterde showroom te kunnen presenteren. Door eigen monteurs werd een grote showroom gerealiseerd van 300 vierkante meter met vele compleet ingerichte badkamers. Ook werd in de showroom een sfeervolle zitruimte ingericht waarop men op een plezierige manier van gedachten kan wisselen, temidden van de prachtige gashaarden, inzethaarden en schouwen. Achter in het pand is een werkplaats en een ruim magazijn ingericht. Vanaf deze locatie kunnen onze bedrijfswagens via het aangrenzende parkeerterrein snel de nieuwe rondweg op om de klanten bereiken.

In de periode van 1999 wordt medewerker Bas Brouwer mede-eigenaar samen met Luc Bosma. Ook vanaf deze periode blijft het bedrijf zich verder ontwikkelen tot een volwaardig installatiebedrijf. In 2004 neemt mede-eigenaar Luc Bosma afscheid van het installatiebedrijf waar hij als 17 jarige hulpmonteur begon. Zijn grote hobby sportfotografie, SC Heerenveen en het avontuur bracht hem tot deze grote stap.

Dit wordt dan ook het moment dat Bosma Loodgieters BV haar naam wijzigd in Bosma Installatietechniek BV.

Samen met op dat moment de 12 medewerkers ontwikkeld Bosma Installatietechniek BV zich razendsnel verder. Door ervaring en de groeiende vraag worden de werkzaamheden die zij kunnen uitvoeren steeds breder. De grote verschillen in deze tak van techniek maken ons uniek.

Het is inmiddels 2010. De afdeling showroom, badkamers, tegels en sanitair van Bosma Installatietechniek BV wordt lid van de Baderie.
Er vindt vooraf een uitgebreide screening plaats t.a.v. werkmethode, kennis en kwaliteit voordat er sprake is van een Baderie lidmaatschap.
De naam Baderie Heerenveen is geboren en staat voor alles wat met sanitair, wellness, comfort, tegelwerken, badkamers, toiletruimten en renovatie te maken heeft.

Wat opvalt is dat Baderie Heerenveen volledig haar eigen badkamers ontwikkelt. Geen tussenkomst van externe partijen en alles in eigen beheer.

De afdeling installatietechniek blijft onder de bestaande naam ‘Bosma Installatietechniek BV’ voortbestaan.